vrijdag 30 oktober 2009

Steeds meer ijs op Antartica, niet minder!!



De échte situatie op Antarctica: het westelijke deel warmt welliswaar op (rood), maar het 4 x zo grote oostelijke deel koelt juist af. Resultaat: al 30 jaar steeds meer ijs.

In tegenstelling tot wat het algemene publiek gelooft en wat ons door milieu-organisaties wordt wijsgemaakt, wordt de ijskap op Antarctica niet kleiner, maar steeds groter. Dat zijn nieuwste de bevindingen van het Wetenschappelijke Committee voor Antarctisch Onderzoek.

De resultaten van ijskernboringen en zeeijsstudies wijzen uit, dat het grootste deel van Antarctica, dat 90% van de Aardse ijsvoorraad bevat en 80% van het zoete water, geen enkele last heeft van extreme ijssmeltingen, die volgens milieugroeperingen en de VN het gevolg zouden zijn van 'global warming'.

Alleen in delen van westelijk Antarctica is het ijs versneld aan het smelten. Het afbreken van een stuk van de Wilkins ijskap haalde onmiddelijk de koppen van alle internationale kranten. Het beeld voor heel Antarctica is echter totaal anders: in verreweg het grootste, oostelijke deel van Antarctica (vier keer zo groot als het westelijke deel), is de ijslaag zelfs in 10 jaar niet zo dik geweest.

De resultaten van het glaciologische programma van de Australische Antarctische Divisie laten zien, dat het verlies van zeeijs in west Antarctica ruimschoots gecompenseerd wordt door de toename van ijs in oost Antarctica. Het wetenschappelijk onderzoek zal binnenkort gepubliceerd worden in de Geophyisical Research Letters, en heeft als conclusie dat, geheel in tegenstelling met de populaire opvattingen, het aandeel zeeijs rond het continent de afgelopen 30 jaar alleen maar is blijven groeien.

De bevindingen van het Wetenschappelijk Committee voor Antarctisch Onderzoek staan niet op zichzelf. De afgelopen jaren hebben talloze wetenschappers en astronomen zich tegen de 'global warming' theorie gekeerd. Verreweg het grootste deel van de wetenschap heeft global warming inmiddels verworpen, maar omdat het door de VN als politiek instrument is uitgekozen ter bevordering van verregaande globalisering, door onder andere het invoeren van een wereldwijde Co2-belasting, weigeren politici en de reguliere media konsekwent de échte wetenschappelijke gegevens, waardoor de global-warming leugen ontmaskerd zou worden, aan het grote publiek kenbaar te maken.

Bron: http://www.xandernieuws.punt.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten